Îți respectăm drepturile și opțiunile exprimate, de aceea te asigurăm că prelucrăm datele tale cu caracter personal și le menținem în siguranță în condițiile detaliate în Termeni si Conditii
Acest site foloseste cookies pentru a asigura cea mai buna experienta la noi pe site Mai multe informatii

Probleme comune laptop

Postat de Andrei 16.03.2016 0 Comentarii


Probleme comune laptop

 

1.Laptop-ul nu porneste deloc:

 

Conectati cablul de alimentare.

 

Daca laptop-ul funcționează numai alimentat de la baterie, conectați incarcatorul pentru a vă asigura ca un acumulator mort nu este cauza problemei. Asigurați-vă că firul incarcatorului este conectat corect la ambele capete.

Deconectare de la stația de andocare (docking station).

 

În cazul în care laptopul este conectat la o stație de andocare, deconectați-l și încercați să porniti laptop-ul pentru a verifica pe stația de andocare nu este cauza problemei.

 

Elimina orice periferice externe

 

Deconectați toate dispozitivele periferice sau externe, cum ar fi un mouse extern sau un dispozitiv USB, pentru a vă asigura că nu sunt cauza problemei.

Scoateți și conectați acumulatorul

 

Laptop-ul poate fi, într-o stare de putere împiedicând-ul să boot-eze în mod corespunzător. Încercați să deconectați cablul de alimentare și apoi scoateti bateria de la laptop, apoi lăsațile pe ambele deconectat de la laptop pentru cel puțin un minut. După ce așteptați, puneți bateria înapoi în laptop, conectați cablul de alimentare și încercați să porniti laptop-ul din nou.

 

Elimina complet energie electrică din laptop

 

Uneori, o sarcină electrică reziduală poate sa opreasca pornirea laptop-ului. golindul în mod eficient de orice energie electrică poate duce la aprinderea laptop-ului.

Deconectați incarcatorul și scoateți bateria.

Țineți apăsat butonul de alimentare timp de cel puțin cincisprezece secunde.

Fără a înlocui bateria, conectați incarcatorul înapoi în laptop.

Apăsați butonul de alimentare pentru a porni laptop-ul.

Notă: În cazul în care acest proces nu a funcționat, repetați și mențineți apăsat butonul de alimentare timp de un minut sau mai mult la pasul doi.

 

Dacă ați trecut prin toate secțiunile de mai sus și laptop-ul continuă să nu pornească, este probabil o componentă hardware în interiorul laptop-ului . Vă sugerăm să contactați producătorul de laptop pentru recomandări cu privire la modul în care să-l reparati.

Puteți apela, de asemenea, la un atelier de reparații de calculator și diagnostica problema hardware. Atelierul de reparații calculator poate fi capabil de a repara laptop-ul prin înlocuirea hardware-ul afectat.

 

2.Ecran negru (laptop-ul nu porneste)

 

Desi nu puteti vedea ceva pe ecran, ascultati laptop-ul si asigurativa ca scoate acelasi sunet ca atunci cand porneste normal. Daca suna diferit sau deloc urmariti pasul 1 inainte de a incerca altceva.

 

Daca laptop-ul porneste si arata ecranul de logare pentru sistemul de operare si apoi se transforma in ecran negru poate fi o eroare cu sistemul propriu zis. Un fisier poate fi corupt care opreste sistemul sa se incarce si rezulta in ecran negru. Incercati sa reporniti calculatorul pentru a vedea daca este o problema temporara sau persistenta, probabil va trebui sa reparati prin CD-ul de instalare al sistemului.

Luminozitatea sau setarile de curent sunt scazute

 

Daca imaginea este partial vizibila asigurativa ca laptopul nu este intr-un mod de economisire curent sau luminozitatea este la maxim, conectati laptop-ul la o priza. In general luminozitatea se mareste din tastele laptop-ului prin tasta FN (function) si sagetile de navigare exemplu in pozele de mai jos :

Incearca un monitor extern

 

Verifica ca nu este nimic ineregula cu placa video prin conectarea la un monitor separat, daca pe cel extern arata imagine atunci este o problema la display-ul laptop-ului. Daca nici pe monitorul extern nu arata imagine atunci problema poate fi de la placa video sau cablul folosit la conectare cu monitorul separat. Probabil va trebui sa apelezi la un profesionist sa inlocuiasca placa video sau placa de baza.

Laptop-ul se incinge

 

Puteti sa verificati daca laptop-ul se incalzeste , in general un laptop daca se supraincalzeste se opreste automat dar uneori se opreste doar ecranul datorita chipului video. O problema cu supraincalzirea poate fi de la praful care se aduna in interior, puteti sa incercati sa curatati cu aer comprimat (spray cu aer).

 

3.Memoria RAM

 

Poate fi o problema cu memoria interna (RAM) a laptop-ului, un modul sa fie defect, in acest caz puteti sa repozitionati modulele de memorie sa va asigurati ca fac contact cum trebuie in slot. Puteti sa incercati sa puneti pe rand modulele de ram sa vedeti care este cea defecta, daca inlocuirea memorie nu ajuta puteti sa mai incercati sa demontati pe rand hard disk-ul, modem-ul, placa de retea, tastatura …

4.Laptop-ul porneste si se opreste repetat.

 

In cele mai multe cazuri placa de baza este defecta puteti sa incercati sa demontati/montati memoria ca in cazul de mai sus, iar daca nu merge va trebui sa schimbati placa de baza.

 

5.Laptop-ul emite sunete ciudate.

 

In general poate origina de la ventilatorul de racire al laptop-ului sau hard disk, daca demontati hard disk-ul si tot scoate zgomot va trebui sa curatati ventilatorul de praf sau inlocuirea lui daca este din cauza hard disk-ului faceti o copie de rezerva a datelor personale si inlocuiti hard disk-ul cat mai curand.

Unitatea CD/DVD-ROM/RW

 

Unitatile de disc pot genera zgomot cand sunt accesate, sunetul normal este subtil învolburat, nu este normal cand nu scoate zgomot cand nu este accesat sau nu este un disc in unitate. Daca apar aceste probleme mai mult ca sigur ca trebuie sa inlocuiti unitatea.

 

6.Laptop-ul se opreste sau ingheata.

 

Daca laptop-ul ruleaza pentru o perioada de timp si apoi se opreste brusc si partea iferioara este fierbinte, probabil laptop-ul se supraincalzeste si se opreste ca masura de siguranta, curatarea cooler-ului va rezolva aceasta problema daca nu este defect si nu mai functioneaza deloc.

 

Bateria nu se incarca cum trebuie

 

Bateria nu se incarca sau se incarca doar daca se misca din cablul incarcatorului, puteti sa inlaturati bateria din laptop si sa porniti laptop-ul daca porneste normal atunci este bateria defecta, incercati sa inlocuiti bateria. Daca bateria se incarca doar dupa ce repozitionati incarcatorul atunci este de vina mufa de alimentare a laptop-ului si va trebui sa fie schimbata.

7.Lumina ecranului esueaza

 

Laptop-ul porneste normal si dupa o perioada de timp lumina ecranului se opreste, imaginea tot apare pe ecran dar este foarte inchisa la culoare, in unele cazuri imaginea este foarte slaba si lumina nici nu porneste. Problemele pot sa apara de la invertorul sau lampa ecranului si trebuie sa fie inlocuite.

8.Imagine ciudata sau deformata pe ecran.

 

Placa video este defecta, in primul rand testati laptopul cu un monitor extern, daca imaginea persista si pe monitorul extern in cel mai rau caz placa video este defecta, daca problema nu apare pe monitorul extern atunci problema poate aparea din cauza conexiuni slabe intre cablul video si placa de baza sau display.

9.Unele taste nu mai merg sau apar caractere diferite

 

In cele mai multe cazuri tastatura este defecta si trebuie inlocuita.

Sunet repetitiv la pornire laptop

Porniti laptop-ul dar nu apare imagine dar scoate un sunet repetitiv in unele cazuri puteti rezolva problema temporar prin apasarea tastelor aleatoriu. Probabil aveti taste care ramana blocate si cel mai bine inlocuiti complet tastatura.

 

10. Varsarea de lichid in laptop

Scaparea de lichide in laptop-uri este foarte periculoasa si imprevizibila, daca vi se intampla opriti laptop-ul imediat , inlaturati bateria si nu il folositi pana cand nu a fost verificat complet in interior, mai este posibil sa functioneze daca nu sa produs un scurt pe placa de baza.

Lasa un comentariu