Îți respectăm drepturile și opțiunile exprimate, de aceea te asigurăm că prelucrăm datele tale cu caracter personal și le menținem în siguranță în condițiile detaliate în Termeni si Conditii
Acest site foloseste cookies pentru a asigura cea mai buna experienta la noi pe site Mai multe informatii

Sfaturi cand cumperi un laptop second hand

Postat de Andrei 16.03.2016 0 Comentarii

10 Sfaturi cand cumperi un laptop second hand

 

1.Știi ce ai nevoie

 

Ganditiva la activitățile pentru care doriți să utilizați computerul si determinati minimul de RAM și CPU de care aveți nevoie:

 

 

 

Memorei RAM

Procesor

Utilizarea de bază

e-mail, navigarea pe web, partajarea imagine, birou, finanțe personale.

2 GB

1 GHz

Utilizarea intermediara

e-mail, navigarea pe web, partajarea imagine, finanțe personale + descarcare / gestionare muzica, soft creativ de baza, munca de birou avansata

4 GB

2 GHz

Utilizarea avansata

e-mail, navigarea pe web, partajarea imagine, finanțe personale + descarcare / gestionare muzica, soft creativ de baza, munca de birou avansata + editare foto/video/audio, jocuri, hosting web, caracteristici avansate.

6 GB +

4 GHz

 

2.Verificati bateria

 

Daca planuiti sa folositi laptop-ul la drum, cautati un laptop cu o baterie pe litiu-ion, dar nu uitati majoritatea bateriilor au o viata de 3 ani iar cea dintr-un laptop second hand poate fi deja terminata sau slaba, luati in considerare cumpararea unei baterii noi.

 

3.Jocurii PC

 

Pentru a putea rula jocuri de ultima generatie aveti nevoie de un laptop cu un procesor cat mai puternic (i3 / i5 / i7), minimum 4 GB RAM, un hard disk incapator (deoarece jocurile din ziua de azi sunt din ce in ce mai mari), o placa video dedicata de minimum 1 GB. Totusi daca vreti sa jucati zilnic jocuri si sa beneficiati de performanta si stabilitate, va recomandam un sistem desktop PC, acesta fiind robust, cu o ventilatie adecvata, v-a putea satisface mai bine cerintele dumneavoastra de gaming. Puteti consulta rubrica noastra de calculatoare second hand quad core, sa va alegeti de acolo un sistem care se incadreaza in bugetul dumneavoastra si care poate fi imbunatatit pe parcurs. 

 

4.Inspectati laptop-ul inainte sa il cumparati

 

Inspectati in ce conditii sunt urmatoarele componente:

Carcasa: uitativa la colturi pentru semne de impact, balamalele sa fie fixate cum trebuie, componente lipsa cum ar fi suruburi, capace..

Ecran: Luminozitate slaba, palpairea, pot insemna conexiuni slabe intre display si placa de baza, led slab.

Periferice: uitativa la tastatura si la track pad dupa daune, fiind componentele cele mai folosite la un laptop verificati si unitatea de CD/DVD.

Slot-uri RAM: permite actualizare cu mai multa memorie in viitor.

 

5.Soft-ul original

 

Cere mai multe CD-uri de software original, recuperare , drivere, manual de operare.

 

6.Verificati conexiunea la internet (wireless).

 

7.Cumparati o marca reputabila cum ar fi Lenovo, Dell, ASUS, Apple. 

 

8. Fiti constiienti de riscurile cand cumparati de la un individ in comparatie cu o firma

 

Intelegeti ca o firma va cere ceva mai mult dar va ofera o garantie.

Lasa un comentariu